Kværner økte den justerte EBITDA-marginen fra 2,9 prosent i første kvartal 2015 til 4,8 prosent i første kvartal i år.

Det kommer frem i selskapets rapport for første kvartal.

Justert EBITDA-resultat er stabilt på 106 millioner kroner i første kvartal 2016, sammenliknet med 101 millioner kroner for ett år siden.

– Vi styrker vår finansielle posisjon til tross for et utfordrende marked, og vi fortsetter å levere forutsigbart i 2016, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.

Driftsinntektene i første kvartal var 2 228 millioner kroner, mot 2 577 millioner i fjerde kvartal 2015 og 3 525 millioner i tilsvarende kvartal i fjor.

Selskapet er uten gjeld og har en netto kontantbeholdning på mer enn 2,1 milliarder kroner.

– Vi så tidlig tegnene på en utfordrende markedssyklus. Resultatene vi nå leverer viser at Kværners organisasjon har gjennomført forbedringene med full kraft i løpet av de siste årene. Vi er sikre på at vi kan gjennomføre ytterligere kostnads- og produktivitetsforbedringer hvis vi kan koordinere initiativene mellom oljeselskapene og leverandørene gjennom hele verdikjeden, sier Jan Arve Haugan.

Ordrereserven var på 12,1 milliarder kroner ved utgangen av årets første kvartal, sammenliknet med 14,3 milliarder ved utgangen av 2015. Ordreboken gir Kværner et solid utgangspunkt for det utfordrende markedet i 2017 og 2018.

– I Kværners markeder, som inkluderer offshoreplattformer og landbaserte anlegg, har det vært et rimelig aktivitetsnivå både i 2014 og 2015. Vi har de siste to årene vunnet en del av kontraktene som har vært lagt ut på anbud i de markedene der vi konkurrerer. Vi har bevist at Kværner kan tilby attraktive løsninger når vi konkurrerer om den beste totalprisen og leveranse på avtalt tid. Vi drar nytte av denne konkurransekraften når vi nå forfølger flere utvalgte muligheter, og vi forventer å se resultatet av flere kontraktstildelinger både gjennom 2016 og 2017, sier Haugan.

 

Forrige artikkelStatoil og Lundin inngår bytteavtale
Neste artikkel«Skandi Paraty» levert og på kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR