Utenlandske helikopterselskaper kan få muligheten til å operere på norsk sokkel uten norsk tilsyn med nye EØS-regler, ifølge Dagens Næringsliv. Det melder NTB.

– Å få nye helikopteroperatører inn i dette markedet, som ikke har samme erfaring og kunnskap som dagens norske operatører, kan medføre en økt risiko for flysikkerheten, heter det i et notat til Samferdselsdepartementet fra Luftfartstilsynet.

Ifølge Dagens Næringsliv stiller tilsynet spørsmål ved kvaliteten på fremtidig tilsyn av helikopterselskaper fra utlandet, når reglene fra EU-tilsynet EASA innføres i vinter.

Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi sier tilstanden kan bli ute av kontroll for norske myndigheter. Han er spesielt bekymret for nye aktører fra Øst- og Sør-Europa.

– Dette er land hvor myndighetene mangler kunnskap om offshoretrafikken i Nordsjøen, sier han. Avdelingsdirektør Jan Petter Steinland i Luftfartstilsynet sier at det er en oppfølging av utenlandske aktører i Norge.

Samferdselsdepartementet, som har bestilt en utredning av det nye lovverket, ønsker ikke å kommentere saken så lenge utredningen pågår.

Forrige artikkelLeiv Eiriksson borer Gotha for Lundin i desember
Neste artikkel250 må gå i Beerenberg

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR