– I Aftenbladet tirsdag 6. desember kunne man få inntrykk av at OLF ikke er opptatt av miljøhensyn i nordområdene og at ”miljø må vike dersom andre viktige forhold står på spill”. Dette er feil, skriver OLF på sine hjemmesider.

Petromagasinet.no

OLF sier videre i artikkelen at organisasjonen stiller seg helt og holdent bak regjeringens arbeid med den helhetlige forvaltningsplanen for Barentshavet (HFB).

Ifølge regjeringen er hovedformålet med forvaltningsplanen å etablere rammebetingelser som gjør det mulig å balansere næringsinteressene knyttet til fiskeri, sjøtransport og petroleumsvirksomhet innenfor rammen av en bærekraftig utvikling.

– Industrien er, som myndighetene, opptatt av at ulike næringsinteresser og miljøhensyn skal ses i sammenheng for å kunne fatte beslutninger om næringsvirksomhet på et helhetlig grunnlag, fremgår det av artikkelen på www.olf.no .

Bellona-leder Frederic Hauge meldte tirsdag at han trekker seg fra samarbeidet med Oljeindustriens Landsforening (OLF) i protest mot miljøutspillet fra OLF-leder Per Terje Vold.

Forrige artikkelMilliardkrav mot Statoil
Neste artikkelTerrorfrykt i nord

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR