Lisenspartner Bridge Energy melder om oljefunn i Asha Noor.,Selskapet melder at det er funnet olje i letebrønn 16/1-16 og sidesteget 16/1-16 A , i Asha Noor -prospektet i lisens 457 i Nordsjøen.

Hovedbrønnen ble boret som en vertikal brønn med beregnet totaldyp på 2.725 meter, mens sidesteget var planlagt boret til 650 meter.

Semien «Bredford Dolphin» spudded Asha Noor på 113 meters havdyp i lisens 457 mellom Grane og Gudrun 23. oktober. Hovedmålet var i Nedre Kritt-/Øvre Jurasand; sekundært mål var Midtre Jurasand, det tredje målet var Heimdalsanden i Lista-formasjonen, mens det dypeste målet er Zechstein karbonater.

Hovedbrønnen påtraff olje av god kvalitet i midtre jura Hugin-formasjonen og Trias Skagerrak-formasjonen. En sidestegsbrønn, 16/1-16A, ble deretter boret for å avgrense funnet og å identifisere olje/vann-kontakten.

Sidestegsbrønnen har nå blitt boret til den totale dybden som bekrefter den gode kvaliteten av reservoaret
og at olje/vann-kontakten er etablert.

Med hensyn til de foreløpige resultatene av sidesteget, anslår Bridge størrelsen på Asha Noor-funnet å være mellom 25 og 35 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter innenfor PL 457, med unntak av mulige ekstra volumer utenfor lisensen.

16/1-16 er den første letebrønnen i PL 457.

Operatør Wintershall eier 40 prosent av lisensen, med E.ON Ruhrgas Norge AS (20 prosent), Bridge Energy Norge AS (20 prosent) og VNG Norge AS (20 prosent) som partnere.

Forrige artikkelSeabird med «Nortern Explorer»-kontrakt
Neste artikkelUtøver «West Epsilon»-opsjon

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR