Men Europa henger etter.

Flere kvinner søker karrieremuligheter i oljebransjen enn før, både innen tekniske- og administrative disipliner, ifølge en ny undersøkelse fra BP og bransjenettstedet Rigzone .

I den nye ”Global Diversity and Inclusion Report” har 3000 bransjefolk (hvorav bare 10 prosent var menn) svart på ”om de føler antallet kvinner som arbeider i oljebransjen har økt globalt?” Av det totale antall respondenter, svarte 62 prosent bekreftende, men det var geografiske forskjeller. Mens 80 prosent av de spurte i Sør-Amerika svarte ”ja,” mente bare 52 prosent av europeerne at det hadde vært en økning – lavest av alle, når man sorterte geografisk.

På spørsmålet om man følte kvinner hadde like muligheter til å gjøre karriere innen ledelse, svarte 54 prosent av det totale antallet spurte ”ja.” Blant de asiatiske respondentene svarte 64 prosent ja, mens 60 prosent av de afrikanske også var enige i dette.

På spørsmålet om kvinners karrieremuligheter hadde bedret seg, svarte 78 prosent av canadierne ”ja,” mens bare 35 prosent av europeerne mente kjønndiskriminering var vanlig i oljebransjen.

Hele 72 prosent av de spurte mente oljeindustrien er mannsdominert, mens majoriteten av de spurte mente det er viktig for bransjen å være attraktiv for kvinner.

Forrige artikkelCeona med Solstad-kontrakt
Neste artikkelOseberg-reservene mer enn doblet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR