Oljedirektoratet brøt varslingsfristen da det i sommer ble satt i gang seismikkskyting utenfor Lofoten og Vesterålen.,NTB

Det ble heller ikke hentet inn vurderinger fra Havforskningsinstituttet i forkant. Dette kommer fram i korrespondanse mellom Oljedirektoratet (OD), Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet, skriver Fiskaren.

Bellona-leder Frederic Hauge er rystet over at OD satte i gang arbeidet uten å ha fått saken behandlet.

– Det er naturligvis helt uforsvarlig å la Oljedirektoratet sitte og leke kontrollorgan for egen virksomhet. Vi vil derfor kreve stans i videre seismikkplaner i dette området, sier Hauge.
Fiskerijurist Peter Ørebech mener det er alvorlig at Oljedirektoratet, som skal påse at oljevirksomhet skjer på lovlig vis, nå selv har brutt lovverket.

– Hvis ulovligheter skjer på seismikkområdet, skal Oljedirektoratet være de første til å politianmelde dette etter klager fra andre. Men vi kan vel neppe vente at direktoratet nå vil ta affære og melde seg selv, sier han.

Informasjonsleder Eldbjørn Vaage Melberg i OD innrømmer at skytingen ble varslet for sent. Årsaken var problemer med å få tak i fartøy og at man derfor ikke visste når oppstarten ville skje. Hun mener at korrespondanse med Havforskningsinstituttet, Fiskeridirektoratet og fiskeriorganisasjonene lang tid i forveien, viser at OD har tatt hensyn til forskning og fiskerinæring.

Forrige artikkelUSAs handelsunderskudd minker
Neste artikkelSterk kritikk av NTNU

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR