Det norske oljefondet har gått forbi sin skarpeste konkurrent, Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), i verdi, og er nå verdens største i sitt slag.

Statens pensjonsfond utland, på folkemunne kalt Oljefondet, har nå en samlet verdi på svimlende 3.100 milliarder kroner, 15 år etter daværende olje- og energiminister Sigbjørn Johnsen (nå finansminister) gjorde det første innskuddet.

Dagens Næringsliv melder at den amerikanske forskningsgruppen Monitor Group bekrefter verdenstoppen. Det norske fondet har lenge knivet med Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) om førsteplassen, men sistnevnte har den siste tiden gjort flere dårlige investeringer, og kombinert med store offentlige utgifter som en følge av finanskrisen har det ført til norsk førsteplass for første gang.

– Selv om det ikke er noe mål i seg selv å være størst, er det alltid hyggelig å registrere at fondet vokser. Et stadig større fond betyr at vi får mer penger til gode formål over statsbudsjettet. Mitt mål er at Statens pensjonsfond skal være verdens best forvaltede fond, sier finansminister Sigbjørn Johnsen til Dagens Næringsliv.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR