Aksjeporteføljen endte med beskjedne 0,7 prosent i avkastning, mens eiendomsporteføljen ga et tap på 1,4 prosent forrige kvartal.

– Obligasjonsinvesteringene fikk en kursgevinst på grunn av fallende rentenivåer. På lang sikt er dette imidlertid negativt for fremtidig avkastning på renteinvesteringene, sier nestleder for Norgres Bank Investment Management Trond Grande, som forvalter Oljefondet, i pressemeldingen.

Påvirket av Brexit
Finansmarkedene var i kvartalet sterkt påvirket av folkeavstemningen i Storbritannia hvor britene valgte å melde seg ut av EU.

– Markedene hentet seg imidlertid relativt raskt inn igjen, men med store sektorforskjeller. Det var blant annet svak avkastning for finansselskaper, sier Grande i pressemeldingen.

Folkeavstemningen i Storbritannia er videre en viktig forklaring på den negative avkastningen på eiendomsporteføljen.

Av kvartalsrapporten til Oljefondet fremgår det at fondet har valgt å nedjustere verdiestimatene for britiske eiendommer med fem prosent i halvårsregnskapet.

Oljefondets hadde en verdi på 7.177 milliarder kroner ved utgangen av første halvår.

59,6 prosent var investert i aksjer, mens 37,4 prosent var investert i rentepapirer. 3,1 prosent av fondet var investert i eiendom.

I andre kvartal ble det tatt ut 24 milliarder kroner fra fondet.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelDof med kontrakter for NOK 3,3 milliarder
Neste artikkelKlimaløft i petroleumsindustrien

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR