Verdens hunger etter olje ser ut til å vike plass for en viss metthet. Et sju år langt gilde kan være over, varsler det internasjonale energibyrået IEA i en ny rapport.

NTB

Oljeforbruket vokser nå langsommere enn antatt, men hvilken vei oljeprisen vil ta, regnes som høyst usikkert. Det avhenger ikke minst av den politiske utviklingen i Midtøsten og Iran, fastslo IEA i en markedsrapport tirsdag.

Organisasjonen av oljeeksporterende land OPEC vedtok mandag at den samlede produksjonen av råolje skal fortsette på sitt nåværende nivå, det høyeste på nesten 25 år. Men produksjonen kan bli kuttet så snart oljeprisen viser tegn til å falle.

De siste dagene har prisen steget både i USA og Europa. På børsen i London ble nordsjøolje av Brent-kvalitet tirsdag notert til 64,95 dollar fatet, opp 40 cent, mens amerikansk lettolje mandag økte med 39 cent til 66,00 dollar på Wall Street i New York.

IEA spår i sin markedsrapport at det globale oljeforbruket vil stige langsommere enn antatt både i år og neste år. Dette skyldes først og fremst lavere etterspørsel enn beregnet i USA og Mexico, mener energibyråets analytikere.

Forrige artikkelOljen i Arktis kan skape konflikt
Neste artikkelFår klarsignal for flytende vindmølle

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR