Etter Doha møtet på søndag fryktet mange at oljeprisen skulle nedover i rekordfart. Analytikere spådde 30 dollar og helt ned på 28 dollar på det laveste i løpet av kort tid. Det skjedde ikke. Oljeprisen falt umiddelbart, men flatet raskt ut og i dagene i etterkant har prisen stabilisert seg godt over 40 dollar fatet før den i kveld passerte 45,30 dollar fatet.

Trenden de siste månedene har vært at det etablerers stadig høyere «gulv» for oljeprisutviklingen og til E24 sier sjefanalytiker for råvarer i SEB, Bjarne Schieldrop at markedet er mer balansert på tilbuds og etterspørselsiden.

Oljeprisen følger du her: PetroLive.no

Thina Saltvedt
(Foto: DanvArvid Bjørsvik)

Karakteristisk for oljeprisen er allikevel synet på oljeprisutviklingen fra analytikernes ståsted. Siden bunnnotering på 27 dollar fatet i januar har prisen økt med noen tilbakeslag før den i kveld når årsbeste på foreløpig 45,55 dollar pr fat. Til DN sier oljeanalytiker Thina Saltvedt i Noreda Markets  at hun tror oljeprisen har nådd bunnen, men usikkerheten er stor fremover. Får vi en priskrig mellom de store produsentene for å unngå å tape markedsandeler er det en nedsiderisiko. Hun sier videre til avisen at oljeprisen skal videre opp mot 60 dollar fatet for amerikanske skiferprodusenter igjen begynner å øke produksjonen og prisenen igjen faller.

Uttalelsene til Thina Saltvedt står i kontrast til uttalelsene til direktør David Knapp i i Energy Intelligence Group som denne uken  holdt foredrag under en NPF konferanse. Han gav uttrykk for et betydelig mer pessimistisk syn på oljeprisen fremover enn det andre analytikere har gjort i det siste. Norge må forberede seg på priser under 40 dollar fatet i uoverskuelig tid fremover sa han under foredraget.

Oljeprisen følger du her: PetroLive.no

 

Forrige artikkelCastberg blir fire milliarder kroner billigere
Neste artikkelTruer med å oversvømme markedet med olje

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR