Oljeprisen falt relativt fort mandag etter at Irak meldte at de ikke tar del i OPEC-avtalen om produksjonskutt. Det melder NTB.

Litt før klokken 07.00 mandag morgen ligger spotprisen på nordsjøoljen Brent på USD 51,51 per fat, ned 0,77 prosent for dagen.

Samtidig omsettes amerikansk lettolje (WTI) for 50,59 per fat, ned 0,51 prosent.

Irak sier landet ikke vil slutte seg til avtalen om produksjonskutt som OPEC-landene skal vedta på et møte 30. november.

Irak er OPECs nest største produsent etter Saudi-Arabia. Hvis Irak ikke undertegner avtalen, kan det bli vanskelig for OPEC-landene å gjennomføre den.

Iraks viseoljeminister Falah al-Amir sa søndag at landets oljeproduksjon ligger på 4,77 millioner fat om dagen, med en eksport på 3,87 millioner fat.

– Vi vil ikke under noen omstendigheter kutte i produksjonen. Ikke for OPEC og ikke for noen andre, sier al-Amir, som også leder det statlige oljeselskapet.

OPEC inngikk forrige måned en avtale om å redusere den daglige produksjonen til mellom 32,5 og 33 millioner fat. Nyheten sendte oljeprisen opp 15 prosent. I september lå produksjonen på 33,39 millioner fat per dag.

Forrige artikkelIsland Offshore legger syv fartøy i «vinterdvale»
Neste artikkelOljefondet kan være tomt i 2043

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR