Etter å ha bikket 50 dollar fatet forrige uke, har nordsjøoljen Brent falt noe mandag morgen.

Rett for klokken 08.00 mandag morgen omsettes Brent for USD 49,00 per fat, en nedgang på 2,19 prosent for dagen.

Prisene steg fredag kveld etter at Baker Hughes riggtelling viste at antall aktive oljerigger i USA falt med to rigger til 316, i uken frem til 27. mai. Samtidig ser markedet frem mot Opec-møtet i Wien 2. juni, skriver Bloomberg News, melder TDN Finans.

Nyhetsbyrået viser blant annet til at Iraks viseoljeminister Fayyad Al-Nima, som sier at produksjonsfrys vil bli diskutert på møtet. Wall Street Journal beskriver aktørene i markedet som avventende før møtet.

Andre, blant dem sjefanalytiker Ric Spooner i CMC Markets, har mindre forventninger til at møtet skal munne ut i en frysavtale.

– Saudi-Arabias strategi er klar og det synes som at det er mindre incentiver for at Opec skal gjøre noe gitt at den inneværende politikken deres har begynt å virke. Betydelig prisoppgang fra inneværende nivå vil være en virkelig indikasjon på tiltro til strategien, sier han til Bloomberg News.

UBS skriver, ifølge Bloomberg News, i en oppdatering at de ikke venter at det vil bli en avtale om produksjonsfrys i Wien denne uken. Meglerhuset tror snarere gulfstatene vil øke produksjonen over sommeren.

– At forstyrret forsyning kommer tilbake i markedet sammen med økende produksjon fra Opec, legger fundamentet for et bredere overskudd i markedet, og for at prisene kan falle tilbake under 40 dollar per fat på kort sikt, skriver meglerhuset.

Forrige artikkelAirbus: Girkassen ikke årsak til helikopterulykken ved Turøy
Neste artikkelLite oljefunn på Askja South East

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR