Prisene på oljekontrakter faller tirsdag morgen for fjerde dag på rad.

Like før klokken 08.00 tirsdag morgen ligger Nordsjøoljen Brent på USD 49,93 per fat, en nedgang på 0,11 prosent for dagen. Brent-prisen har falt rundt tre prosent den siste uken.

Samtidig omsettes amerikansk lettolje (WTI) for USD 48,45 per fat, ned 0,88 prosent for dagen.

Noe av svekkelsen skyldes usikkerhet før U.S. Energy Information Administration (EIA) onsdag publiserer nye uketall for lagre og produksjon i oljemarkedet, samt en avventende holdning før den britiske EU-avstemningen, som kan føre til Storbritannia forlater EU (Brexit) i neste uke, skriver Bloomberg News, ifølge TDN Finans.

Estimater nyhetstjenesten har innhentet, viser at oljelagrene i USA ventes å ha falt med 2,45 millioner fat i løpet av forrige uke.

Mer balansert i andre halvår

Opec sa i månedsrapporten mandag at oljemarkedet kan ventes å bli mer balansert i andre halvår i år, idet etterspørselen stiger og konkurrerende produksjon svekkes.

– Selv om amerikansk produksjon har falt jevnt og trutt, er det nå en risiko for at prisene har nådd et nivå hvor selskaper ønsker å sette borerigger i arbeid igjen, og vi vil kunne begynne å se økende produksjon igjen om en måned eller to, sier Angus Nicholson, analytiker i IG i Melbourne, til Bloomberg News.

Forrige artikkelTror ledigheten fortsetter å stige
Neste artikkelHead Energy satser innen havvind

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR