Etter en lengre periode med jevn oppgang i oljeprisen har denne nå falt 5 dager på dag og står i morgentimene onsdag i US 49,16 pr fat som er 3 dollar fatet under toppnoteringen på 52,19  dollar fatet som ble notert forrige uke.

Noe av bakgrunnen for svekkelsen er at bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld meldte at oljelagrene i USA steg med 1,16 millioner fat i løpet av uken frem til 10. juni, noe som bidrar til å forsterke tilbudsoverskuddet i oljemarkedet, skriver Bloomberg News.

Prisene trekkes også ned av at opprørsstyrker i Nigeria, hvis angrep på oljeanlegg har sendt landets produksjon til det laveste nivået på 27 år, for første gang sier at de vurderer fredssamtaler.

Nigerias petroleumsminister sa mandag at forhandlinger med opprørerne Niger Delta Avengers har begynt. Dette skriver E24

Mer balansert i andre halvårOpec sa i månedsrapporten mandag at oljemarkedet kan ventes å bli mer balansert i andre halvår i år, idet etterspørselen stiger og konkurrerende produksjon svekkes.

– Selv om amerikansk produksjon har falt jevnt og trutt, er det nå en risiko for at prisene har nådd et nivå hvor selskaper ønsker å sette borerigger i arbeid igjen, og vi vil kunne begynne å se økende produksjon igjen om en måned eller to, sier Angus Nicholson, analytiker i IG i Melbourne, til Bloomberg News.
Nyhetsbrev fra Petro.no

 

Forrige artikkelØnsker å flytte helikoptertrasé etter Turøy-ulykken
Neste artikkel– Haster å satse på karbonfangst

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR