Nordsjøoljen Brent er stigende og passerte i ettermiddag 50 USD pr fat.

Litt før klokken 1830 omsettes Brent for USD 50,51,- pr fat. Oppgangen i oljeprisen har sammenheng med at kursen på dollar svekkes, og at markedet priser inn en høyere sannsynlighet for at Storbritannia vil stemme for å bli i EU, i folkeavstemningen torsdag, skriver The Wall Street Journal, ifølge TDN Finans.

Mange er bekymret for at høyere priser vil føre til økt produksjon, spesielt i USA, men oljehandlere er i hovedsak innstilt på ideen om at et langvarig tilbudsoverskudd vil forsvinne i løpet av året.

– Vi snakker om et balansert marked i andre halvår, sier Bart Melek, sjef for råvarestrategi i TD Securities i Toronto, til avisen.

Oljeprisen følger du på PetroLive.no

Flere aktive rigger

Før helgen slapp Baker Hughes sine siste riggtall, som viste en fortsatt oppgang i antall amerikanske oljerigger i drift. Også de to foregående ukene var antall amerikanske oljerigger i drift stigende.

Dermed har antall aktive oljerigger i USA steget for tredje uke på rad.

Ifølge riggtallene steg antall aktive oljerigger i USA med ni enheter den siste uken. Antall aktive rigger i USA er nå på 424 enheter; 337 av dem er oljerigger.

For ett år siden var tallene 857 rigger i drift, hvorav 631 av dem var oljerigger.

Nyhetsbrev fra Petro.no

 

Forrige artikkelEtt avvik for Sleipner
Neste artikkelDea skriver ned Skarv med NOK 6 milliarder

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR