Skogbranner i Canada truer igjen landets utvinning av olje fra sandforekomster, noe som påvirker oljeprisen, melder TDN Finans.

Skogbrannene i Canada øker i omfang, men brannstyrker forsvarte torsdag med hell oljeanlegg som drives av Suncor Energy og Syncrude Canada, ifølge Bloomberg News.

Les også: Oljeprisen stiger på Canada-brannen

Markedsaktører legger ifølge nyhetstjenesten også vekt på onsdagens tall som viste at oljeproduksjonen i USA i forrige uke falt for tiende uke på rad, idet etterspørselen etter bensin øker.

– Amerikansk etterspørsel tar seg opp, og nyheter fra produksjonssiden er positive for prisene. Med mindre det er en klar, ny, fundamental grunn til å kjøpe olje, tror jeg 50 dollar per fat blir en meget vanskelig psykologisk grense å bryte gjennom, sier Jonathan Barratt, investeringssjef i Ayers Alliance Securities i Sydney, til Bloomberg News.

Rundt klokken 08.00 fredag morgen handles nordsjøoljen Brent for USD 49,17 per fat, en oppgang på 0,70 prosent for dagen. De siste dagene har prisen ligget på rundt 48 dollar fatet.

Nordsjøoljen Brent er også opp 3,1 prosent den siste uken, 8,2 prosent den siste måneden, og opp hele 48,4 prosent de siste tre månedene.

Samtidig omsettes den amerikanske lettoljen WTI for USD 49,17 per fat, en oppgang på 1,03 prosent for dagen.

Forrige artikkelHalverte inntekter for MultiClient Geophysical
Neste artikkelProduksjonsoppgang i april

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR