Voldsom lagerbygging av både råolje og oljeprodukter i USA overrasket oljemarkedet onsdag ettermiddag og sendte prisen på Nordsjøolje ned til 67,86 dollar fatet. – Ekstremt negative tall, mener ekspert.

Ifølge en ny lagerrapport fra det amerikanske energidepartementet var det denne uken lagerbygging på elleve millioner fat råolje og bensin, destillater, jetfuel og residual fuel. Til sammen steg de amerikanske råoljelagrene med 2,9 millioner fat til 335,6 millioner fat i forrige uke.

Ifølge estimater innhentet av Bloomberg News var det ventet at lagerbeholdningen skulle falle med rundt 1,4 millioner fat. Det melder DN Energi.

Lagerrapporten sendte prisen på Nordsjøolje med levering i november ned 2,67 dollar til 67,86 dollar fatet, mens frontkontrakten for WTI-olje faller 2,51 dollar til 69,25 dollar per fat.

– Det var ekstremt negative tall for oljeprisen. Det er de dårligste tallene på veldig lenge. Og det var dårlig over hele linja, både for produkter og råolje, sier oljeanalytiker i DnB Nor, Torbjørn Kjus, til DN Energi.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR