Saudi-Arabia og Russland kunngjorde på G20-møtet i Kina mandag at de har signert en avtale om å samarbeide for stabilitet i oljemarkedet, ifølge TDN Finans. I forkant av møtet skjøt oljeprisen i været.

Les mer: Oljeprisen kraftig opp

Etter at avtalen ble kjent falt oljeprisen med rundt én dollar fatet.

Tirsdag er prisen på nordsjøolje rundt en halv dollar høyere per fat enn den var da Oslo Børs stengte mandag, ifølge TDN Finans.

Oljeprisene holder seg stabile, etter at det mandag ble kjent at Saudi-Arabia og Russland skal samarbeide for stabilitet i oljemarkedet.

Avtalen innebærer blant annet at det skal opprettes en arbeidsgruppe med rådgivere fra begge landene som skal analysere oljemarkedet og gjøre anbefalinger for felles grep landene kan gjøre.

Ifølge The Wall Street Journal er det fortsatt tvil om effektiviteten av dette.

Mens Russlands energiminister Aleksander Novak mandag sa at oljeproduksjonsfrys er det mest effektive instrumentet for å stabilisere markedene, sa imidlertid Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih at det ikke er noen grunn til å fryse oljeproduksjonen nå.

Litt før klokken 08.30 tirsdag morgen ligger spotprisen på nordsjøoljen Brent på USD 47,83 per fat, en oppgang på 0,93 prosent for dagen.

Samtidig omsettes amerikansk lettolje (WTI) for USD 45,34 per fat, opp 0,33 prosent.

Forrige artikkel250 må gå i Beerenberg
Neste artikkelStatoil øker i Wisting

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR