Kjell Inge Røkkes Aker satt igjen med et dundrende underskudd etter 4. kvartal og skylder på oljeselskapenes kapitaldisiplin.

Aker melder om et resultat etter skatt på minus NOK 2 531 millioner i 4. kvartal 2014, mot NOK 338 millioner i samme periode året før.

– Den nylige nedgangen i offshore investeringer, drevet av lete- og produksjonsselskapenes økte fokusering på kapitaldisiplin og fri kontantstrøm, kombinert med et betydelig fall i oljeprisen, har resultert i mindre markedssynlighet og betydelig mer usikkerhet i olje- og gassektoren på kort til mellomlang sikt, skriver selskapet i en melding.

Dårlig på kort sikt, bra på lang sikt

Som et resultat forbereder Aker seg på en periode med lavere, og mer flyktige oljepriser. Globalt, derimot, forventer Aker fortsatt langsiktig vekst, hovedsakelig drevet av subsea og dypvannssegmentet i markedet.

– Aker har derfor et positiv langsiktig syn på lete- og produksjonsselskaper og offshore oljerelaterte sektorer, men anerkjenner nedgang i aktivitet i kort til mellomlang sikt, preget av forsinkede eller kansellerte investeringsbeslutninger, større fokus på kostnadseffektive løsninger og økt konkurranse.

Driftsinntektene beløp seg til NOK 20 585 millioner, sammenlignet med NOK 16 599 millioner i 4. kvartal 2013.

Forrige artikkelIvory lagde røde tall for Rocksource
Neste artikkelOD-ja til Skirne Øst

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR