Siden 2004 har 33 nye oljeselskaper etablert seg i Norge. Ingen valgte Bergen.

Foto: Wikipedia

Til tross for at ordfører Herman Friele prøvde å lokke de nye oljeselskapene til Bergen, er resultatet nedslående. Stavanger og Oslo har stukket av med alle, skriver bt.no.

– Vi har ikke lykkes, innser administrerende direktør Helge Dyrnes i Bergen Næringsråd.

Næringsrådet skulle sammen med Bergen kommune og interesseorganisasjonen Hordaland Olje og Gass jobbe for å få ny oljeselskaper til å etablere seg i Bergen. Ordfører Herman Friele (H) var tiltenkt en sentral rolle.

I 2004 satte kommunen av 100.000 kroner til arbeidet. Meningen var at Friele skulle reise rundt til de aktuelle selskapene. Det har han ikke gjort.
– Det har jeg ikke maktet. Da må jeg jo reise rundt i hele verden, sier Friele.

Det har derimot Stavangers ordfører Leif Johan Sevland (H) maktet. Seinest for 14 dager siden var han i Dallas og Houston i USA for å hanke inn nye selskaper til byen. I fjor resulterte et besøk i Canada i at Petro-Canada har åpnet kontor i Stavanger.

– Jeg bruker mye tid på denne industrien, det er klart det. Den er jo det aller viktigste for oss, og det er mye av jobben min, sier Sevland.

Herman Friele har ifølge bt.no jobbet hardt for å skaffe en stor messe om undervannsteknologi til Bergen i juni i år.
– Vi er verdensledende på denne teknologien, men vi må innse at vi tapte, sier Friele.

Messen havnet i Stavanger.

– Nå er jeg mest opptatt av å tenke hva vi kan få til i hele regionen, fra Egersund i sør til Kristiansund i nord, legger han til.

Informasjonssjef Sissel Edvardsen i Olje- og energidepartementet sier det ennå er håp for Bergen. Mange av selskapene har ennå ikke åpnet kontor i Norge.

– Det er fremdeles muligheter for ordføreren deres til å gjøre seg lekker, sier hun til bt.no.

Forrige artikkelRevus overtar etter Statoil
Neste artikkelNorges oljeframtid

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR