Over 300 oljeserviceansatte tas ut i streik etter at mekling ikke førte fram, melder Industri Energi natt til onsdag.

Meklingen mellom Norsk olje og gass og Industri Energi ble avsluttet klokken 03.30 natt til onsdag, 3,5 timer på overtid.

– Vi streiker fordi Norsk olje og gass ikke viser noen som helst vilje til å komme oss i møte på våre moderate krav, sier områdeleder Ommund Stokka i Industri Energi.

– Norsk olje og gass påfører bransjen en helt unødvendig streik ved å ri prinsipper, sier Stokka.

– Arbeidsgiverne ønsket å presse oss til å akseptere Safe sitt resultat. Dette vil øke forskjellene opp mot operatør/boring/forpleining dramatisk. Det kan vi aldri akseptere. Industri Energi mener at alle oljearbeidere er like mye verdt.

Han slår fast at Industri Energi ikke kan godta at Safe med sine 600 medlemmer skal diktere 6.000 Industri Energi-medlemmer på oljeserviceavtalen.

Høye krav

Ifølge Norsk olje og gass var kravene fra Industri Energi urimelig høye.

– Det har vært viktig for oss å være ydmyke overfor den svært krevende situasjonen industrien og dens mange ansatte befinner seg i. Måtehold har vært et mantra gjennom forhandlingene, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

– Derfor er denne streiken fullstendig usolidarisk i forhold til de mange som har mistet arbeidet og de tusenvis av oljearbeidere som kan bli rammet av ledighet, sier han.

Det er meldt plassfratredelse i følgende selskaper:

Schlumberger Norge

Baker Hughes Norge

Halliburton Norge

Oceaneering

Oceaneering Asset Integrity

Det er i første rekke miljøhåndtering av boreavfall som vil bli stoppet under streiken. Da må også boreoperasjoner på sokkelen stoppes for å unngå utslipp i sjøen.

Industri Energi vil også ta ut dataingeniører som jobber med brønnovervåkning og folk som styrer ubemannede undervannsfartøyer (ROV) på Songa sine Cat D-rigger i streiken.

Kan bli opptrapping

– I første omgang tar vi ut et begrenset antall medlemmer, men det ligger an til opptrapping av streiken hvis det blir nødvendig, sier forbundssekretær og ansvarlig for oljeserviceavtalen i Industri Energi, Einar Johannessen.

Streiken starter klokken 07.00 onsdag 21. september. Et streikekontor vil bli etablert i Stavanger i løpet av onsdag.

Forrige artikkel245 må gå i Norske Shell
Neste artikkelHelikopterdirektør: Sikkerheten reduseres av kutt i oljebransjen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR