Da oljeprisen stupte, forsvant de store søkerne i leiemarkedet.

Det forteller markedssjef i Oxer Eiendom, Anniken Haug, til Budstikka.

– Vi merket det før jul. Det var en bråstopp, sier hun.

Oxer Eiendom er i dag en av landets største aktører innen utleie, forvaltning og utvikling av fast eiendom. Selskapet har planer om bygge en kontorkjempe på 18 000 kvadratmeter for tusen ansatte i Asker, og ønsker å leie ut de 60 prosentene som kreves for å starte å bygge i 2015. Men så har etterspørselen falt – spesielt blant oljeservicebedriftene.

Les også: Aker-bygging i det blå

– Vi trenger en stor leietager for å komme i gang. Vi konkurrerte om en stor Bærums-bedrift som vurderte å flytte, men den valgte å bli der den er. Mange leietagere har nok tatt seg en pust i bakken, sier Haug.

Oljeserviceselskapet Technip flytter fra Sandvika til Lysaker i juli, og en tredel av det 17 000 kvadratmeter store nybygget kan bli stående tomt – etter at de i fjorårets oljerus slo til på en opsjon om å leie hele bygget for å ha lokaler å vokse i.

– Prisfallet er mye større, og kom raskere enn vi hadde trodd. Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at dette er en litt krevende situasjon for oss, sier sjef i Technip, Odd Strømsnes.

Forrige artikkelNHO-presidenten vil verne lærlingene
Neste artikkelForlater Tvillingen Sør

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR