Selskapet meldte i går at de lykkes med å hente inn 24 millioner kroner fra investorene Investinor og Proventure. Scale Protection analyserer og forebygger avsetninger i olje og gassbrønner (scale). Til Harstad Tidende sier Administrerende Direktør Ole Magnar Drønen at dette er et enormt marked for operatørselskaper som bruker milliarder av kroner årlig på kostnader forbundet med scale og korrosjon.

Tilgang på kapital gir rom for vekst

Scale protection AS holder til i Harstad, og produktene er utviklet i løpet av de siste årene. Hittil har selskapet hatt to ansatte, men det skal nå ansette flere nøkkelpersoner for å vokse nasjonalt og internasjonalt.

Ole Magnar Drønen, CEO og styremedlem i Scale Protection
Ole Magnar Drønen, CEO og styremedlem i Scale Protection

─ Vi har så langt utviklet våre løsninger i samarbeid med Statoil, med støtte fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Engasjementet og kompetansen til Kunnskapsparken Nord, Validé, og Kongsberg Innovasjon har vært viktig i fasen selskapet har bak seg. Denne emisjonen gir oss muligheter til å satse mye sterkere på videreutvikling og å økt salg både i Norge og internasjonalt, sier Ole Magnar Drønen til Harstad Tidende.

 

Om Scale Protection

Scale Protection leverer løsninger for å detektere, analysere og forhindre scaling i oljeproduserende brønner.

Selskapet er markedsledende innenfor analysetjenester ved hjelp av elektronmikroskop og mottar prøver fra Nordsjøen til sine lokaliteter i Harstad ukentlig. Samtidig har selskapet en rekke aktive utviklingsprosjekter.

 

 

 

Forrige artikkelBoretillatelse til Barents-brønn
Neste artikkelStorkontrakt til Kongsberg Gruppen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR