I alt kom det inn 22 søknader med en samlet ramme på i overkant av ti millioner kroner til NOFOs oljevernfond – som har som mål å utvikle oljevernberedskap i Nord-Norge.

– Det er kommet inn en rekke spennende prosjektforslag. Samtidig er det oppløftende å konstatere at både den faglige og geografiske spredningen på søknaden er stor, sier leder i fondsstyret, Steingrim Ringel, i en pressemelding.

Norsk Oljevernforening for Operatørselskaper opprettet Oljevernfondet i 2004. Målet er å stimulere nordnorsk næringsliv til å komme med nye ideer og prosjekter som kan bidra til å styrke oljevernet i landsdelen. Den årlige økonomiske rammen til fondet er på to millioner kroner.

Ringel har stor tro på at fondet kan være med på å muliggjøre prosjekter som ellers ville ha blitt liggende i skuffen, og at det er en del Petter Smarter der ute kan få hjelp.

– Opppmerksomheten rundt fondet er utvilsomt økende. Vi har gjennom flere år fått inn gode prosjektforslag, og det er viktig for oss å kunne bidra i prosjekter som kan forbedre oljevernberedskapen på norsk sokkel ytterligere, sier Ringel i meldingen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR