Torsdag morgen er været noe bedre på Frigg-feltet. NOFO og ”Havila Troll” gjør seg nå klar til å overføre olje og vann hentet opp etter Statfjord A-utslippet til bøyelasteren ”Navion Norvegia.

Foto: Alf Inge Molde

Petro.nos reporter Alf Inge Molde er til stede på ”Havila Troll” og følger årets Olje på vann-øvelse.

Med bare én dag til rådighet, har NOFO sett seg nødt til å komprimere en tre dagers øvelse ned til én. Prioriteringen er knallhard, og det første punktet på programmet er å overføre olje fra fartøyet ”Havila Troll” til Teekay-tankeren ”Navion Norvegia”.

Egentlig var planen å overføre olje og vann hentet opp under øvelsen, men været har så langt ikke tillatt planlagte utslipp. Olje og vann har likevel ”Havila Troll” nok av i tankene. Beredskapsfartøyet samlet nemlig inn 200 kubikkmeter olje og vann under det siste Statfjord A-utslippet.

Det er denne oljeemulsjonen, som er betegnelsen for olje blandet med vann, som nå skal overføres til tankskipet. Klokken rett over elleve er det bare minutter før denne øvelsen begynner.

Videre utover torsdagen skal oppsamlingssystemet Ocean Buster testes ut som enbåtssystem. Deretter går turen til en feltutprøving av NOFO-systemet bestående av Transrec 90 og Ringlense NO-1200-R, sammen med en ny type skimmer for NOFO – produsert av finske Lamor.

Alt forutsetter selvfølgelig at bølger og vind holder seg under et visst nivå. Ellers kan ikke oljen slippes ut på havet. Maks signifikant bølgehøyde skal være tre meter, og vindstyrken kan ikke overgå liten kuling. Foreløpig er bølgehøyden litt for høy, men dette skal ifølge værvarselet bedre seg utover dagen.

Petro.no er til stede på ”Havila Troll” og følger årets Olje på vann-øvelse.

Forrige artikkelIngen olje på vannet for NOFO
Neste artikkelAker fikk Nigeria-jobb

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR