Av 100 Sevan Marine-ansatte får om lag 20 sparken fra kontorene i Oslo og Arendal.

Det skriver Agderposten.

– Vi har gått gjennom alt fra innleie av rådgivere til flyturer og så videre. Alle kostnader er gjennomgått og kartlagt. Når det er gjort så ser vi samtidig at 60 prosent av våre utgifter er knyttet til lønninger og folk. Derfor kommer vi ikke utenomen reduksjon av arbeidsstyrken, sier administrerende direktør i Sevan Marine ASA, Carl Lieungh, til Agderposten.

Han forteller at bemanningskuttene skyldes utsatte prosjekter samt lavere aktivitetsnivå, og at det hovedsakelig vil gå utover stab og støttefunksjoner. Et foreløpig anslag er på rundt 20 prosent av Sevan Marines 100 ansatte.

– Det er for tidlig å si noe om antall. Vi er opptatt av å gjøre dette så ryddig som overhodet mulig, sier Lieungh til Arendals dagsavis.

Fredag ble de ansatte i Arendal informert om spareplanene i selskapet. Mandag ble de ansatte i Oslo underrettet.

Tidligere i år startet Goliatplattformen seilasen fra Sør-Korea til Norge, et FPSO-design av Sevan Marine i Arendal. Sevan Marine leverte også boligenheten Arendal Spirit til Teekay Offshore Partners LP, en levering som utløser en betaling på USD 10 millioner til Sevan Marine innen seks måneder etter levering.

Les også: 380-millionerskontrakt til Sevan-datter

COO i Sevan Marine, Lars Ødeskaug, om selskapets sylindriske FPSOer:

Forrige artikkelTV-serie skal inspirere unge jenter til å bli ingeniører
Neste artikkelPositivt fjerde kvartal for Ocean Yield

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR