Hydro har søkt om store leteområder nær eksisterende infrastruktur på norsk sokkel. Søknaden er den mest omfattende Hydro har levert siden ordningen med tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) ble innført i 2003.

– De fleste områdene vi søker tildelt, befinner seg i de modne områdene i Nordsjøen. Det er i stor grad snakk om tilleggsareal nær allerede påviste funn og tilliggende områder til prospekter vi har under vurdering, sier Lars Christian Alsvik, som er sektordirektør for Utvikling Norge.

Alsvik er fornøyd over at fagfolkene i enhetene Utforsking Norge og Global Exploration har kommet fram med flere nye ideer for prospekter Hydro ikke har vurdert grundig tidligere.

– Hvis vi gjør funn, er disse prospektene såpass store at de kan gi grunnlag for selvstendige utbygginger. Dagens høye oljepris bidrar til at vi også ser på muligheter andre steder enn der er vi tradisjonelt har gjennomført leting. Vi vurderer også prospekter som ikke har vært regnet som lønnsomme med lavere oljepris, sier Alsvik.

Av de ni letebrønnene Hydro har boret det siste året, har seks resultert i olje- eller gassfunn.

– Dette er selvsagt en trend vi ønsker å fortsette. Derfor har vi lagt ned et stort arbeid for å dokumentere vår letesøknad, sier Alsvik.

Olje- og energidepartementet planlegger tildeling av leteblokker i desember.

Forrige artikkelNy sultkatastrofe i emning i Afrika – FN taler for døve ører
Neste artikkelIrans president benekter intervju

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR