Tess’ omsetning økte til 2,61 milliarder kroner i 2013. -2014 vil bli et år med ytterligere fokus på vekst. Minst 20 prosent økning, sier daglig leder Erik Jølberg.,Selskapet oppnådde jevn vekst i 2013. Omsetningen økte med ni prosent til totalt 2,61 milliarder kroner. Det er den høyeste omsetning noensinne i den 45 år gamle bedriften.

Salgsveksten kom i distrikter med stor offshorerelatert aktivitet, nærmere bestemt Vestlandet, Møre og til dels Sørlandet. I tillegg er TESS representert på alle oljebasene.

– Det har gitt, og vil fortsatt gi mye arbeid, på grunn av vekst i vedlikeholdsmarkedet og behovet for tilhørende produkter og tjenester, skriver Tess i en melding.

Ifølge Tess er det blitt tiltakende russerhandel via Kirkenes, og i Finnmark har Tess sikret seg egen eiendom i Vardø, i forkant av den utviklingen som vil komme der også.

– Omsetningen i distriktene som har mest tradisjonell industri går tilbake, også for Tess, med enkelte unntak der staten har iverksatt store prosjekter innen bygg og anlegg. Todelingen i norsk industri er tydelig også for Tess, opplyser gründer og daglig leder Erik Jølberg.

Tess Subsea
Den foreløpig siste nyetableringen kom ved årsskiftet da Tess Subsea AS ble etablert som eget selskap med 24 ansatte. Årets budsjett er på 100 millioner kroner.

Hensikten med nyetableringen er å styrke og videreføre subseavirksomheten i Tess, og ifølge selskapet skal det nye selskapet etter planen flytte inn i eget hus. I oktober i fjor ble det derfor signert avtale om å kjøpe Industrigata 6 i Lier, som er nærmeste nabo til Tess’ hovedkvarter.

Oppkjøp og nyetableringer
Det ble i 2013 åpnet nye servicesentre i Bodø, Vinstra, Måløy og på Tau. I tillegg ble det åpnet Partnershop i prosessbedriftene Boliden i Odda og Norske Skog Saugbrugs i Halden. Ny satsning på oppkjøp ble et faktum da Tess overtok J.D. Sveise Service AS i Skien og overtok også aksjemajoriteten i rørleggerbedriften Rørtek AS i Ålesund.

– BICTESS i Macae i Brasil ble utvidet, og nytt servicesenter i Rio De Janeiro åpner i disse dager, skriver Tess.

Selskapet erfarer at det tar lengre tid med myndighetene enn med gårdeieren. I løpet av 2013 har Tess satset sterkere på salg av høytrykksrør til industrien og etablert seg som både importør og systemleverandør.

Stort aktivitetstempo
-2014 vil bli et år med ytterligere fokus på vekst. Minst 20 prosent økning. Beslektede bedrifter i samme bransje som TESS har begynt å registrere stagnasjon og nedgang. Skulle noen begynne å snakke om dårligere tider, ja da gjør vi som før, vi deltar ikke, poengterer daglig leder Erik Jølberg.

Planene er klare for Norges første Industrioutlet i løpet av første kvartal. Dette blir en handelsplass for tradisjonelle industriprodukter, moterelaterte arbeidsklær og personlige verneprodukter. Tess er dessuten klar for overtakelse av flere selskaper og åpning av nye servicesentre i tillegg til de 110 som allerede eksisterer. For tiden oppfører Tess egne næringsbygg i Molde og i Ølen, og flere byggeprosjekter ligger i støpeskjeen.

Foreløpige regnskapstall viser at Tess oppnådde et samlet resultat før skatt på 121 millioner kroner. Bokført egenkapital er i løpet av 2013 styrket med 15 prosent og er i underkant av 1 milliard kroner.

Forrige artikkelSpår nye utsettelser og overskridelser for Goliat
Neste artikkelSvakere nettoresultat for PGS

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR