OMV Norge har signert en treårs rammeavtale med Aptomar for å få tilgang til feltovervåkingstjenester for operatørens fremtidige boreaktiviteter.

Under rammeavtalen får OMV tilgang til Aptomars 24/7 miljø- og overvåkingstjenester.

Aptomarin, Aptomars maritime kontrollsenter, vil på vegne av OMV håndtere døgnkontinuerlig overvåking, rapportering og deteksjon av utilsiktede utslipp. Tjenesten inkluderer nødvendige sensorer, prosedyrer og trening av både onshore og offshore personell, og alt leveres og håndteres som en komplett tjeneste av Aptomar.

– Vi er stolte av at OMV Norge har valgt å fornye samarbeidet vårt. Allerede i 2013 leverte vi Clean To Operate-rapportering på deres første kampanje på Wisting i Barentshavet. Siden har vi vært privilegerte til å jobbe med OMV på deres aktiviteter på norsk sokkel, sier Lars Solberg, salg og markedsdirektør i Aptomar.

– Aldri har deteksjon, dokumentasjon og rapportering av utilsiktede utslipp vært mer tilgjengelig, operasjonell og kostnadseffektiv. Å ha en leverandør som Aptomar til å ta ansvaret for å møte lisenskravene til akutte utslipp er en tjeneste som oljeselskapene har etterspurt i lengre tid. At vi dokumenterer en operasjon uten utslipp, eller dokumenterer at et detektert utslipp kommer fra passerende trafikk og ikke egen operasjon, sparer tid og penger for både onshore og offshore personell, sier Solberg.

Les også: OMV vurderer å kutte bemanningen med 20 prosent

 

Forrige artikkelOppgang for Awilco
Neste artikkelNegativt resultat for Bergen Group

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR