Under åpningen av ONS 2016 var det flere prominente talere, blant dem Kronprins Haakon som stod for den offisielle åpningen, Statsminister Erna Solberg og Konserndirektør i Statoil Eldar Sætre.

Under sin tale påpekte Erna Solberg behovet for en sterk norsk olje- og gass bransje i flere tiår fremover, og det viktigste politikerne kan gjøre er å sikre stabile og gode rammeforhold som sikrer en forutsigbarhet for aktørene i bransjen.

Samtidig understreket Statsministeren at oljen, og dets inntekter, stiller oss i en posisjon hvor vi kan utnytte teknologi, ressurser og kloke hoder til å snu oss mot andre alternative energimarkeder i årene som kommer.

-Vi vet at oljen ikke er en fornybar ressurs, og aktivitetsnivået vil nødvendigvis gå gradvis nedover. Til og med i Bergen er det muligheter for solenergi, og det er avgjørende at vi som politikere legger til rette for at fornybar energi gjøres profitabelt for de som investerer i det.

Statsministeren påpekte samtidig at oljesektoren vil være den største inntektskilden i mange tiår fremover, men at det er nå vi må være i forkant og gradvis innføre en fornuftig energimiks i energiproduksjonen vår.

-Oljeindustrien er den mest lønnsomme sektoren i verden de siste femti årene, om en ser bort fra et par litt mindre lovlige bransjer som vi nok ikke skal bevege oss inn på, og vil være det i mange år fremover også, avsluttet Solberg.

Se bildegalleri fra ONS 2016

 

Forrige artikkelONS i bilder
Neste artikkelSamarbeid i fokus hos Xplore North

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR