– Hvis olje- og gassindustrien ønsker det, kan et businessenter ferdigstilles innen andre kvartal 2017, sier daglig leder i Nordlysparken Raymond Olsen.,Planen er å samle handlesenter, idrett og arbeidsplasser på ett området. Store sammenhengende næringsarealer i Nordlysparken skal skape attraktivitet for etablering i Harstad.

– Mangel på næringsareal var bakgrunn for idéen om Nordlysparken, forteller Raymond Olsen, daglig leder i Nordlysparken og én av to bak idéen, under ONS Norway.

Ifølge ham var idéen å finne et nytt område synlig ved innfarten til byen, og stort nok til å favne flere funksjoner i et langt perspektiv.

– Området måtte ligge strategisk til i forhold til dagens infrastruktur. Også med blikk for nye regionale infrastrukturløsninger, som fastlandsforbindelsen til Lofoten, Hålogalandsbrua og ny E10 til Vesterålen, sier Olsen

– Næringsområdet burde ligge i nærhet til flyplass, som for mange er kommunikasjonsmiddel nummer én for sitt daglige virke. Alle disse punktene mener vi Nordlysparken er svaret på, sier han.

Drift Nord
Statoil har lagt administrasjonssenteret for Drift Nord til Harstad. Ifølge Olsen betyr etableringen blant annet en dobling av Statoil-ansatte fremover.

– Næringsareal aktualiseres når man får beslutninger som for eksempel Drift Nord, sier Olsen.

– Målsetningen til Nordlysparkens ligger fortsatt som en sterk visjon i å utvikle Harstad til et enda sterkere regionssenter.

Ferdig i 2017
25. april i år vedtok kommunestyret i Harstad reguleringsplan for forretning- og næringsbebyggelse på området hvor Nordlysparken er planlagt etablert. Kommunen hadde allerede i 2004 pekt ut området som et aktuelt område for å aktualisere en regional flerbrukshall.

– Det er bestandig et spørsmål om gjennomføringskraft. Det tror jeg vi har, for vi har et godt eierskap som både har utviklingskompetanse og kapital til å gjennomføre et slikt prosjekt, sier Olsen.

Planen er at Nordlysparken skal stå ferdig i andre kvartal 2017.

– Hvis olje- og gassindustrien ønsker det, kan et businessenter ferdigstilles innen andre kvartal 2017, sier han.

– Men jeg kan ikke bestemme det, bransjen må ønske det selv.

Forrige artikkelBiotitt var tørr
Neste artikkelHeinsa Mekaniske vinner Gullfaks-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR