Innen 10-15 år bør Norge ha bygget minst tre-fem store havvindparker og et nordsjønett som kan bringe energien fra Norge til Europa, foreslår toppledere i energinæringen.

NTB

Det vil kreve enorme investeringer, men kan til gjengjeld sikre Norge en betydelig andel av EUs voksende marked for fornybar energi. Norge bør ta 20 prosent av markedet for fornybar energi i EU, mener Energirådet.

Dette er essensen i en rapport om havvindkraft som mandag legges fram for olje-og energiminister Åslaug Haga (Sp), skriver Dagsavisen.

Energirådet, som er et samarbeidsorgan mellom industrien og departementet, skal mandag legge fram rapporten for regjeringen. Haga sier hun er begeistret over perspektivene i undersøkelsen.
– Vi er et av få land i Europa som har mulighet til å bli en stor eksportør av fornybar energi. Da er det miljømessig riktig å gå inn. Det er også et industrielt potensial her, sier Haga.

Administrerende direktør Steinar Bysveen i Energibedriftenes landsforening stiller seg også positiv til Norges engasjement på havvindkraft.
– Det bør ligge til rette for at Norge kan hevde seg. Men teknologiløpet går nå. Spørsmålet er om vi skal være med på løpet eller ikke, sier Bysveen.

Energirådet har utarbeidet en modell for et nordsjønett, hvor prislappen er anslått til 150 milliarder kroner.

Forrige artikkelItalia tilbake til atomkraft
Neste artikkelExxonMobil-kontrakt til D&F Group

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR