Opec bekrefter at de 14 medlemslandene er enige om å kutte produksjonen med 1,2 millioner fat per dag på en pressekonferanse onsdag.

-Vi er blitt enige, sier Qatars energiminister Mohammed Bin Saleh Al-Sada, som er president for det 171. Opec-møtet i Wien, på pressekonferansen.

– Vi har kommet til en forståelse av at markedet må rebalanseres. Det å rebalansere markedet krever modige avgjørelser fra Opec, med støtte fra noen viktige land utenfor Opec, sier han, ifølge E24.

Al-Sada bekrefter at medlemslandene vil kutte oljeproduksjonen med 1,2 millioner fat per dag fra 1. januar. Taket i Opec blir da på 32,5 millioner fat per dag, sier han.

Russland kutter også
Av Opec-landene er det Saudi-Arabia som tar det største kuttet, på 486.000 fat per dag, sa Qatars energiminister, som ikke gikk mer inn på fordelingen.

Også produsenter utenfor Opec vil kutte produksjonen, med 600.000 fat per dag. Av dette vil Russland kutte med 300.000 fat per dag i reduksjon. Russland har tidligere sagt at det kan fryse produksjonen, men ville ikke kutte.

Oljeprisen stiger
Nyhetene fra møtet i Wien har påvirket både valutaer, oljepriser og aksjemarkedene.

Oljeprisen er opp over syv prosent i løpet av dagen, og handler til rundt 51 dollar fatet, fra under 48 dollar fatet i morgentimene.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelDeepocean tildelt vindpark-kontrakt
Neste artikkelOljeprisrally etter Opec enighet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR