En domstol i New Orleans avgjorde torsdag kveld å oppheve det midlertidige boreforbudet som Obama-administrasjonen innførte etter «Deepwater Horizon»-ulykken i Mexicogolfen. Men Barack Obama varsler nytt forbud.

Det er andre gang domstolen opphever Obamas boreforbud, som skal gjelde i et halvt år. Første gang en føderal domstol opphevet boreforbudet, var da domstolen mottok en klage fra et boreselskap. Obama-administrasjonen anket avgjørelsen og viste til konsekvensene av boring på Macondobrønnen i Mexicogolfen, noe myndighetene fikk medhold i.

Men oljeboringsindustrien fant seg ikke i rettsavgjørelsen, og anket videre. Torsdag kveld møttes partene til enda en rettshøring, og denne gang klarte ikke Obamas advokater å overbevise retten om at boreutsettelsen var nødvendig. Obamas forbud mot dypvannsboring er dermed ikke gyldig lenger.

Like etter domstolens beslutning ble kunngjort, fortalte USAs innenriksminister, Ken Salazar, at myndighetene vil innføre et nytt midlertidig forbud om kort tid.

Flere selskap stoppet all leteboring inntil tvisten ble avgjort i retten.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR