20 må gå etter nye permitteringsregler.

Ved nyttår trådte nye permitteringsregler i kraft i Norge. Permittering skal varsles 14 dager før iverksettelse og de nye reglene innebærer at arbeidsgiver i tillegg har 20 dagers lønnsplikt etter iverksettelse. Lønnsplikten har tidligere vært ti dager.

Med bakgrunn i regelendringene har Westcon Yards i Ølensvåg og Westcon Power & Automation sett seg nødt til å si opp rundt 20 ansatte. Oppsigelsene, som trer i kraft 1. februar, kommer som følge av overtallighet i deler av organisasjonen.

Muligens enda flere oppsigelser på vei
De ansatte ble orientert om mulige nedbemanninger i allmøter den 22. og 28. januar. De som blir direkte berørt ble orientert 29. og 30. januar. Det kan bli aktuelt med noen oppsigelser til i løpet av februar.

– Vi er lei oss for å måtte gå til det skritt å varsle oppsigelser. De fleste er ansatte som ville vært vurdert permittert under det tidligere regelverket, men regelendringen fører til at våre bedrifter får mindre fleksibilitet ved svingninger i aktiviteten sier konsernsjef Arne Birkeland i Westcon Group i en melding.

Tidligere i år sendte Westcon Yards ut varsel om permittering til 52 ansatte, men enkelte av disse er sporadisk inne på mindre jobber. Søsterselskapet Westcon Power And Automation AS, som er nært knyttet opp til aktiviteten på verftet, har 18 permitterte blant sine ansatte og har sendte ut varsel til ytterligere 22 tidligere i måneden.

Westcon har samtidig fullt trykk på å drive kontinuerlig forbedringsarbeid. Arbeidet skal gi grunnlag for betydelige kostnadsbesparelser og tilpasninger i datterselskapene. Dette er helt nødvendig for å møte den økte konkurransen fra utlandet, mener Birkeland.

– Dette er en vanskelig situasjon for både de som berøres direkte av oppsigelser og deres kolleger. Vi vil tilby hjelp og oppfølging til alle som er rammet, blant annet i form av karriererådgiving og støtte i jobbsøkerprosesser, sier Birkeland.

Forrige artikkelShell halverte overskuddet
Neste artikkelWintershall i gang med ny Norskehav-brønn

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR