Etter en gjennomgang av bemanningen kutter det Aker- og Kjell Inge Røkke-dominerte selskapet tolv faste stillinger, melder Sysla.no. I tillegg skal inntil 50 innleide konsulenter bort innen utgangen av året.

– Vi har nå satt i gang en prosess for å avslutte arbeidsforholdene. De det gjelder, vil bli tilbudt sluttpakker. Vi håper å løse dette gjennom frivillige løsninger, sier kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Brøske til Sysla.

En kombinasjon av kompetanse og ansiennitet målt opp mot forventet aktivitet og kompetansebehov fremover, har vært utslagsgivende for hvem som nå må gå, opplyser Brøske.

Det norske kjøpte i vår oljeselskapet Norecos norske virksomhet. Det er kommet til enighet om sluttpakker for 17 av 19 Noreco-ansatte, der de to siste overføres til Det norske, ifølge Sysla.

Det er også ventet ytterligere kutt i forbindelse med fusjonen mellom Det norske og BPs norske virksomhet som blir til Aker BP.

Selv om dagens nedbemanning ikke har sammenheng med fusjonen, ventes denne medføre ytterligere kutt.

– Det er noe vi regner med blir en del av en slik prosess, sier Marius Aardal, tillitsvalgt for ingeniør-fagforeningen Tekna i Det norske, til Sysla.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelMulig streik på Balder, Jotun og Ringhorne
Neste artikkelMillioner til skoler på Sør- og Vestlandet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR