Omsetningen og driftsresultatet til Kværner går ned sammenlignet med samme kvartal i fjor, men ordreboken vokser for selskapet.

Konsernet endte med en omsetning på 1,85 milliarder kroner i andre kvartal, ned fra 1,99 milliarder kroner på samme tidspunkt i fjor. Brutto driftsresultat har gått ned fra 230 millioner til 118 millioner kroner i år.

Ordreinngangen ligger på 1.941 millioner kroner. Det er et kraftig byks fra 370 millioner kroner i andre kvartal i fjor, opplyser Kværner i en melding.

– Vi leverer i tråd med vår planlagte utvikling i år. Resultatene fra andre kvartal gjenspeiler at vi ikke har startet å ta marginer på nylig tildelte prosjekter. Tallene reflekterer også at vi nå er i en periode med mindre betydelige effekter fra bonuser og insentiver sammenlignet med de siste kvartalene. Fremover forventer vi fortsatt å se kvartalsvise svingninger i resultatet som følge av fasing av prosjekter, prosjektportefølje og insentiver. Vi opprettholder forventningene til 2018, med inntekter for året på over 7 milliarder kroner og EBITDA-marginer på et lavere nivå enn for 2017, sier Karl- Petter Løken, Kværners konsernsjef.

– Vår ordrebok og tallene våre illustrerer at vi har et høyt aktivitetsnivå, med flere prosjekter som blir utført parallelt. Alle nåværende prosjekter er på plan, noe som har blitt et varemerke for Kværner.  Fremover vil hovedprioriteringene fortsette å være sikker og forutsigbar gjennomføring av pågående prosjekter. I tillegg er vår strategi å videreutvikle Kværners virksomhet og ordrereserve. I markedet forventer vi en rekke små og mellomstore prospekter, hovedsakelig i våre definerte vekstsegmenter. Vi ser også noen få større prospekter i vårt tradisjonelle marked for plattformdekk og understell, og vi regner med å se utfallet av disse i løpet av året og neste år», sier Løken.

Forrige artikkelHer kommer Varg A til Stord for hugging
Neste artikkelProduksjonen økte i juni

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR