Livbåtprodusenten Norsafe har inngått kontrakt med Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering til en verdi av 230 millioner kroner. Ordrereserven har nå passert milliarden.

Norsafe, Livbåtprodusenten med hovekontor på Tromøye, passerte før nyttår ordrereserver for en milliard kroner.

– Dette gir et fantastisk grunnlag for videreutvikling av produkter, markeder og organisasjon. Dette øker selskapets soliditet og sikrer markedet de beste produktene i årene som kommer, heter det i en pressemelding fra Norsafe.

23. januar tegnet Norsafe en kontrakt med Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Ltd i Sør-Korea (DSME) om leveranser av fritt-fall livbåter, Mann Over Bord båter (MOB) og utsettingsarrangementer (daviter) til de to halvt nedsenkbare boreriggene som bygges for Songa Drilling.

Riggene skal operere i Nordsjøen for Statoil og er utviklet for boring i tøffe omgivelser i Nordsjøen, også kjent som Statoil Cat. D-rigger. Med opsjoner har kontrakten en verdi på mer enn 230 millioner kroner.

– Fritt-fall livbåtene er en ny-utvikling fra Norsafe som tilfredsstiller de nyeste standardene DNV-OS-E406 og NORSOK R-002 som gjelder for redningsmidler som i dag skal benyttes på norsk kontinentalsokkel. Nytt regelverk fra myndighetene forventes å tre i kraft fra begynnelsen av 2015. Norsafe ligger i forkant med utvikling av nye redningsmidler og ser på denne kontrakten som enda en bekreftelse på at selskapet er den ledende produsent og leverandør av redningsmidler til skip og offshoreindustri, skriver Norsafe.

Fritt-fall båten som skal leveres til dette prosjektet har en kapasitet på 70 personer og sertifiseres for å stupe fra minimum 40 meters høyde.

– Salgsavdeling i Norsafe jobber med flere store prosjekter der signering av kontrakter forventes å finne sted de aller nærmeste dagene. Med denne ordren til en av markedets mest krevende kunder, befester Norsafe Gruppen sin posisjon som verdensledende leverandør av høyteknologisk redningsutstyr. Utviklingsavdelingen og teknisk avdeling i Norsafe teller i dag mer enn 80 personer, og er i kontinuerlig vekst. Avdelingene arbeider parallelt med flere nye produkter som skal ut i markedet i 2012 og 2013, opplyser Norsafe.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR