Eksporten av gass fra Ormen Lange og Nyhamna er i full fart igjen etter at kulda satt en stopper for produksjonen i helga. Også på Kårstø er produksjonen snart på normalnivå.

– Jeg kan bekrefte at produksjonen er kommet i gang igjen, og at den gradvis blir trappet opp, sier kommunikasjonsjef i Norske Shell, Kitty Eide, til Stavanger Aftenblad.

Det var det kalde været som førte til at det ble dannet isplugger i flere rør blant annet på anlegget på Kårstø. Informasjonssjef i Gassco, Kjell Varlo Larsen, sa til Oilinfo på mandag at prosessen med å finne isansamlingene, for så og fjerne de var svært tidkrevende.

Britene stoler fortsatt på norsk gass

Har fjernet is

– Vi har nå gjennomført isfjerning og annet sikkerhetsrelatert vedlikehold på prosessanlegget i Nyhamna, sier Eide til Aftenbladet.

Både Gassco og Norske Shell understreker at de vil se nærmere på årsakene til produksjonsstansen. Varlo Larsen sier det vil bli aktuelt med en erfaringsutveksling med Statoil på Kårstø i forbindelse med stansen. Det er Statoils driftsteknikere som passer på driften ved anlegget.

Gassco har operatøransvaret for gassrøret Langeled som fører Ormen Lange-gassen til England. Norske Shell opererer selve gassfeltet til havs og prosessanlegget ved Nyhamna.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR