Hydro har tildelt Grenland Group en kontrakt på over 600 millioner kroner for å bygge om prosessanlegget ved Oseberg feltsenter.,

Foto: Hydro

Ombyggingen gjør det mulig å produsere mer olje fra brønner med lavt reservoartrykk, skriver Hydro i en melding tirsdag.

– Vi regner med å kunne øke oljeutvinningen med tre-fire millioner standard kubikkmeter, tilsvarende 20-25 millioner fat, ved å innføre lavtrykksproduksjon, sier direktør for Hydros driftsorganisasjon, Øystein Michelsen.

Oppstart av lavtrykksproduksjon er forventet til høsten 2009. Kontraktsperioden løper helt fram til våren 2010, da anlegget vil være helt ferdig.

Michelsen understreker at det er viktig å få opp så mye av oljen som mulig før økt eksport av gass vil senke trykket i reservoarene ytterligere. Siden produksjonen startet ved Oseberg feltsenter i desember 1988, har reservoartrykket falt med 70 til 100 bar.

Arbeidet er svært omfattende og komplekst, og involverer arbeid på to plattformer. Kontrakten med Grenland Group innebærer prosjektering, anskaffelser, prefabrikasjon og installasjon, skriver Hydro i meldingen.

Forrige artikkelOD vil redusere fakling i Nigeria
Neste artikkelStatoil kjøper Jet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR