(OTC2009) Offshore Technology Conference, som går av stabelen i Houston denne uken, går som planlagt, tross svineinfluensa. Enkelte utstiller melder dog om endring i sine planer, og uvær skaper trøbbel for arrangørene.

MåTTE FLYTTE: Flere stands har måttet flytte på
grunn av oversvømmelse i forkant av årets
OTC. (Foto: MAGNUS BIRKENES)

– Myndighetene har ikke innført noen reiserestriksjoner som følge av svineinfluensaen, og arrangementet vil gå av stabelen som planlagt. Vi vil ta forhåndsregler med blant annet håndvaskingsstasjoner og spesiell rengjøring av toaletter, dørhåndtak og rulletrapper i tråd med anbefalinger fra amerikanske myndigheter. Vi oppfordrer også alle deltakere om å vaske hendene ofte, skriver konferansen på sine nettsider.

Det har derimot ikke stoppet Keppel i å avlyse sin mottakelse på grunn av influensafrykt. Pemex-sjef Jesus Reyes Heroles har også avlyst sin deltakelse på en frokost i regi av OTC. Ifølge Upstream har Heroles valgt å bli hjemme på grunn av svineinfluensa-problemer.

Som om ikke svineinfluensafrykten var nok, førte uvær i helgen til at flere paviljonger har blitt flyttet innendørs på grunn av oversvømmelse.

De fleste norske delegatene ser ut til å ta influensatrusselen med knusende ro, men alle tar flere forhåndsregler en før. Salget av hånddesifinfiserende midler har skutt i været.

Oilinfo er tilstede på OTC i Houston, og oppdateringer fra messen vil bli publisert på oilinfo.no utover uken.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR