Otech Marine Services har inngått en avtale på 5+5 år for «continous offshore class» av skrog og komponenter under vann for Songa sine fire CAT-D-rigger.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Songa Offshore blir med dette et av foregangsselskapene innen kontinuerlig klassing av flytende enheter på norsk sokkel, og vil som følge av avtalen ta konseptet et steg lenger til å også omfatte undervannsarbeid.

– Dette er en viktig del av Songa Offshores «Class on Location» strategi og «continous class» prosjekt. Forutsigbarhet i forhold til vedlikehold samt oversikt over tilstand på utstyr er vitalt for våre operasjoner» – sier Bjarte Taranger, VP Operations i Songa Offshore.

Avtalen omfatter de fire CAT-D riggene Songa Equinox, Songa Encourage, Songa Endurance og Songa Enabler, som alle er designet for kontinuerlig “year-round» boreoperasjoner, testing og intervensjon i ekstreme forhold.

– Vi er svært glade for at Songa Offshore har valgt oss. Vår spesialtilpassede løsning sikrer at vi kan utføre nødvendig inspeksjon og dykkerarbeid offshore uten at dette påvirker operasjon eller sikkerhet, som igjen gjør det mulig for Songa Offshore å levere maksimalt, sier Morten Emil Sørenes, daglig leder i Otech Marine Services.


Alt om vedlikehold, reaktivering og vinterisering av rigger på éndagskonferansen Petrolive: Riggvedlikehold 3. oktober i Bergen.

Se program og deltakerliste og meld deg på her!

Forrige artikkelAker BP borer ny letebrønn – området bygges trolig ut sammen med Statoil
Neste artikkelOkea gir opp håpet om å kjøpe seg inn i Gina Krog

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR