I disse dager foregår en fullskala oljevernøvelse i Finnmark i regi av Eni og StatoilHydro. «Barents Protection» skal simulere en utblåsing fra feltene Nucula og Goliat.

øVER På ULYKKE: StatoilHydro og ENI har en full-
skala oljevernøvelse i Finnmark. (Illustrasjonsbilde)

øvelsen gjennomføres som en fullskala hendelse med hensikt i å kontrollere beredskapstiltakene som er gjennomført for Goliat og Nucula.

I følge øvingsleder i ENI, Liv Nielsen, er beredskapen på sokkelen i dag god, men den kan bli bedre.

– Vi må forberede tekniske løsninger, samarbeid, kommunikasjon og teknisk overvåkning av oljeflak, sier Nielsen til NRK.

Også offentlig og privat
I tillegg til ENI og StatoilHydro deltar en rekke offentlige og private samarbeidspartnere med ressurser i gjennomføringen av øvelsen.

Hensikten med øvelsen er å trene alle faser av en oljevernsaksjon, og etablere ledelseselement på alle nivåer i beredskapsorganisasjonen, i følge ENI.

– Et særtrekk med denne øvelsen er at det vil øves med reelle beredskapsressurser i alle faser av oljevernaksjonen, skriver ENI i en pressemelding.

– I tillegg til praktisk trening av mannskaper vil det tas i bruk en rekke fartøyer og oljevernressurser for å redusere omfanget av en tenkt forurensingssituasjon, samt rense opp i områder som blir berørt av oljeforurensing, skriver ENI.

Barents Protection varer i fem dager til og med 10. oktober.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR