Til nå har 22.000 har skrevet under på et opprop for at helikoptertypen Super Puma EC225 blir tatt ut av bruk, melder NTB.

Luftfartstilsynet har innført flyforbud for helikoptertypen etter fredagens ulykke ved Turøy, hvor 13 personer omkom i et slikt helikopter.

Et opprop rettet mot britiske myndigheter har til nå samlet 22.000 underskrifter for å kreve at Super Puma-ene settes på bakken permanent. Også flere norske offshorearbeidere har sluttet seg til oppropet, skriver Bergens Tidende.

– Jeg har aldri følt meg helt sikker i Super Puma. Det er mye misnøye blant folk når vi ser at det er det helikopteret vi skal ut med, sier Geir Skorpen, som jobber som brann- og gasstekniker på Statfjord C.

Helikoptertypen Super Puma har vært involvert i fem ulykker på fire år i Storbritannia. Produsenten Airbus Helicopters har konkludert med at det ikke er nødvendig å sette helikoptertypen på bakken.

– Vi har imidlertid respekt for avgjørelsen fra luftfartsmyndighetene i Norge og Storbritannia, som har valgt å suspendere kommersielle flyginger med disse helikoptrene, av hensyn til de berørte, har pressetalsmann Guillaume Steuer sagt.

Oppropet er tidligere omtalt av Haugesunds Avis. Den gang hadde 10.000 stilt seg bak.

Forrige artikkelLegger helikopterkutt på is
Neste artikkelPilen peker nedover for oljeprisen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR