Etter informasjonsmøtet om muligheten for å få midler til forskning på oljevernteknologi har NOFO fått massiv respons fra leverandører. 170 forslag til prosjekter er levert.,

HAR FåTT DET HAN HåPTE På: NOFO-sjef
Sjur Knudsen. (Foto: MAIKEN REE)

Vi skrev for en måned siden om NOFO som inviterer med seg leverandører for å utvikle nye produkter og ny teknologi til å styrke oljevernberedskapen langs norskekysten . NOFO har til nå mottatt hele 170 forslag til prosjekter, og flere er innen satsingsområdet: oppsamling av olje til havs.

– Fordelingen av søknadene matcher det vi håpet på. Oppsamling til havs samt kyst- og strandsoneberedskap utgjør to tredeler av søknadsmengden. De resterende er knyttet til dispergering og fjernmåling av utslipp, sier administrerende direktør Sjur Knudsen i NOFO i en pressemelding.

Nå vil foreningen gå gjennom alle søknadene og velge ut de konseptene som skal tas med videre.

– Opprinnelig hadde vi planlagt å bruke to uker på denne gjennomgangen. Men søkermengden tatt i betraktning, må vi nok påregne at det vil gå med en del mer tid. Kanskje opp til fire uker. Vi skal ikke forhaste oss, men gå gjennom hver søknad nøye, sier Knudsen.

Les mer om NOFOs utspill.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR