Palfinger Marine skal levere to offshorekraner til Heimdal.,Leveringen skjer i forbindelse med Archers kontrakt med Statoil, for permanent plugging og forlating av 12 gassbrønner på Heimdal-feltet.

Archer har valgt den tyske riggprodusenten Max Streicher sin VDD 400,2 – TOPAZ modulære borerigg til nedstengning og forsegling av eksisterende borehull. Riggen er utviklet i samsvar med NORSOK. Riggen består av moduler som ikke overstiger 12 tonn og skal være kostnadseffektiv.

Palfinger skal støtte denne løsningen med to offshorekraner: PK 23500 M knuckle boom kran og PKM 700 T rørhåndteringskran. Kranene befinner seg i Slovenia, og vil bli levert innen første kvartal 2014.

PKM 700 T vil ha høyere kapasitet i forhold til den eksisterende kranen på Streicher sin VDD 400,1 offshore rigg, som blir brukt av Archer utenfor kysten av New Zealand.

– Vi er veldig stolte av å være en del av dette nyskapende og banebrytende prosjektet. Dette vil bringe vår offshorevirksomhet til neste nivå, og vil hjelpe oss til å få enda mer terreng i olje- og gassektoren, sier Karl Oberreiter, leder av Palfinger Marine.

Forrige artikkelUtsetter Barentshav-brønn
Neste artikkelSlik kvitter Statoil seg med ansatte

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR