Aksjekursene fortsatte å rase på børsene i Asia torsdag. Flere steder lå nedgangen an til å bli den største i løpet av en dag siden 11. septemberangrepet i 2001.,NTB

Fallet kom etter nok en svart dag på Wall Street onsdag.

I Sør-Korea hadde aksjekursene falt med 6,9 prosent ved stengetid, mens i Taiwan endte nedgangen på nesten 5 prosent. Begge steder var dagen preget av panikksalg som følge av sterk nedgang på Wall Street og frykt for problemer i den amerikanske økonomien. Også den svake kursen på dollar og euro skaper uro.

Den japanske Nikkei 225-indeksen falt med over 3 prosent i formiddagstimene og endte med en nedgang på nesten 2 prosent. Også i Hongkong var verditapene markante, med en nedgang på 3,7 prosent på Hang Seng-indeksen midt på ettermiddagen.

I Australia falt aksjekursene med 5 prosent etter formiddagens handel, men tok seg opp igjen og endte med en nedgang på 1,3 prosent. Også på Shanghai-børsen falt kursene, med 1,34 prosent. Analytikere mener kursfallet delvis reflekterer nedgangen på nabolandenes markeder, delvis er en ren teknisk justering.

Den japanske sentralbanken kunngjorde torsdag at den tilfører kredittmarkedet 400 milliarder yen, vel 20 milliarder kroner.

Nedgangen på de asiatiske børsene settes i sammenheng med den negative utviklingen i USA, der de to ledende aksjeindeksene Dow Jones og Nasdaq falt med henholdsvis 1,3 og 1,6 prosent onsdag.

Problemene med misligholdte boliglån i USA og bekymring over den økonomiske utviklingen i USA ligger bak uroen på aksjemarkedene.

Forrige artikkelGerhardsen tar betalt for lobbyråd
Neste artikkelAker Kværner leverer boreutstyr til Kina

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR