Utenriksdepartementets (UD) støtte på NOK 140 millioner til det norsk-russiske samarbeidet vil ikke påvirke EUs og Norges sanksjoner mot russiske banker, forsvars- og oljeindustri.

– Det er lite sannsynlig at det norsk-russiske folkelige samarbeidet vil komme i konflikt med de restriktive tiltakene som er innført mot Russland. Samarbeidsprosjekter som eventuelt skulle komme i konflikt med EUs straffetiltak, vil ikke kunne gjennomføres, sier talsperson for UD, Rune Bjåstad, til Petro.no.

– De russiske importrestriksjonene forventes heller ikke å forårsake problemer for folk-til-folk-samarbeidet, selv om vi ikke ennå helt har sett de hele og fulle konsekvensene.

UD er i ferd med å inngå en ny treårig avtale med Barentssekretariatet. Totalbevilgning er på litt over NOK 140 millioner fordelt over perioden 2015 til 2017. Avtalen forventes undertegnet i løpet av de nærmeste dagene, ifølge Bjåstad.

– Folk-til-folk-samarbeidet er viktig for folk i grenseområdet og har bidratt til det gode naboforholdet vi ser i nord, sier Bjåstad.

Formålet med den nye avtalen er å videreføre det norsk-russiske folkelige samarbeidet i nord på områder som kultur, utdanning, media, urfolk og miljø.

– Dette er midler som Barentssekretariatet vil bruke til det brede folk-til-folk samarbeidet mellom Nord-Norge og Nordvest-Russland. Vi gleder oss til å motta gode søknader fra aktørene i Barentssamarbeidet. Med bred Russlandskunnskap og lite byråkrati sitter nå medarbeiderne våre klare til å motta enda flere søknader enn tidligere, sier leder for Barentssekretariatet, Pia Svensgaard.

Forrige artikkel«Transocean Leader,» the pride of the North Sea
Neste artikkelHer er Statoils nye konsernsjef

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR