Teknologisjefen til aksjeselskapet Perestroika, Johan Kr. Mikkelsen, havner i styret til det Kypros-baserte riggselskapet Songa Offshore.

Han erstatter styremedlem (og tidligere adm. dir. i DnB Finans) Jon Bjørstad med umiddelbar virkning.

Bjørstad har fra før et forretningsmessig forhold til Perestroika AS.

Det flunkende nye Songa-styremedlemmet har 40 års erfaring fra Norsk Hydro og Statoil. Mikkelsen gikk inn i olje- og gassindustrien på Mongstad-raffineriet i 1974 som prosessingeniør og et par år senere som produksjonssjef ved raffineriet. I 1983 gikk han over til å bli produksjonsdirektør for Oseberg-feltet og i 1992 som SVP for Norsk Hydro drilling. I 2000 fortsatte han som SVP for Oseberg og i 2003 som SVP for Troll. I 2005 ble han landssjef for Norsk Hydro Canada før han ble prosjektdirektør i Peregrino og senere produksjonsdirektør for Peregrino-feltet i Brasil. I 2012 returnerte han til Norge som VP for Statoil Subsea, og i 2014 trakk han seg fra stillingen.

I dag er Mikkelsen Chief Technology Officer hos Perestroika AS. Han har en mastergrad fra NTH (nå NTNU) fra 1973 i industriell kjemi og en mastergrad i kjemi fra University of Wisconsin, USA i 1979.

Forrige artikkelJa til mer Aasta-leting
Neste artikkelKristiansand Havn får flotell-besøk

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR