Investeringsbrems i bransjen har Rakkestad Næringsråd i Østfold opplevd før. Bruk lærdommen av tiltakene man gjorde sist, mener næringsrådet.

– Dette er en bransje som alltid har vært sårbar for svingninger. Man kan ikke gå rundt å være redd for at det blir permitteringer eller oppsigelser. Permitteringer er å sette ting på vent, sier daglig leder i Rakkestad Næringsråd, Anja Aarsrud Guerrera, til Rakkestad Avis.

Hun understreker at leverandørbedriftene i Rakkestad har bedriftsledere som har vært gjennom vekst og nedgang før, og som har ryggrad til å stå imot en urolig periode.

– De leverer til energibransjen. De følger med på det som skjer innen nye teknologier og er endringsvillige og endringsdyktige.

Guerrera henviser til foredraget til oljeanalytikeren Hans Henrik Ramm som bransjen i Rakkestad hadde invitert inn sammen med Rotary. Ramm mente i sitt foredrag at prisen på olje skal opp og sa: «Alle analytikere er enige om at prisen skal opp igjen forholdsvis raskt, men ikke til fordums høyder.» Han påpekte at det er grenser for hvor lenge oljeselskapene kan utsette V&M. Ramm var sikker på at bransjen skal tilbake til et høyt aktivitetsnivå. Det vil være et sterkt marked for energiprodusenter innen olje- og gass i mange tiår til påpekte han.

– Flere av bedriftene i Rakkestad er rettet inn mot oljeindustrien og det er flere som samarbeider med dem. Bransjen selv har hatt fokus på situasjonen gjennom fagmøter og dialog i bransjen, sier Guerrera.

Forrige artikkelMå si opp folk mens oppdrag venter
Neste artikkelEngineeringselskap kutter arbeidsstokken

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR